Det närmar sig

publicerat i Allmänt;

Skulle ha provat sommarkläder idag men hittade på en massa annat istället.

Bäddade rent och "hissade" upp madrassen. Börjar man bli gammal?

Hämtade den troligtvis nya bilen för provkörning i helgen.

Åkte in till stan. Köpte två nya träningströjor i lite klatschiga färger. Svart svart svart, jag älskar svart.
Men det kan ju va lite kul med färg ibland. Magtabletter införskaffades. Vill inte bli dålig på semestern. En till.... svart kofta blev det också. =)

Köpte lite fikabröd och for till svärmor och fikade. Hem igen och hockey för Micke.
Jag tog en tur till Kvantum. Träffade Rebban och Eleonora och fick mig lite trevligt snack. Micke tyckte jag va borta länge ;).

Fixade först pizza och pizzasallad sedan blev fötterna fixade. Hängt tvätt och kollat FB. Pratat med mina älsklingar.<333 Emmelie är i Knivsta (Uppsala) hos Hanna hela helgen. Andrea har bakat semlor för första gången =) utan mamma i närheten. Syrran var sugen på migas så jag ringde henne i Nörge. =)







Ha en mysig kväll.

Semlor

publicerat i Allmänt;

Igår bakade jag och Emmelie semlor. Åååå va gott det var. 

35-40 släta bullar

150 g rumsvarmt smör eller margarin

1½ dl vit sirap

50 g söt jäst

4 dl mjölk

2 dl mager kesella

1 ägg

½ tsk salt

½ tsk kardemumma

ca 17 dl vetemjöl

 

Pensling

1 ägg

 

Fyllning till ca 8 st

100 g mandelmassa

ca 2 msk vispgrädde eller mjölk

2 dl vispgrädde

 

Garnering

florsocker

  

1.      Börja med att röra matfettet och sirapen vitt och poröst.

2.      Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken och kesellan fingervarmt och 
         häll blandningen över jästen. Rör om tills jästen är upplöst.

3.      Tillsätt ägget, saltet, kardemumman och ett par matskedar av
         matfettsblandningen. Rör om.

4.      Blanda ner 11 dl av vetemjölet och rör samman till en lös och slät deg.
         Arbeta inte degen för länge, bara så att den blir slät. Täck för degen
         med en bakduk och låt den vila i ca 30 minuter.

5.      Klicka ner resten av matfettsblandningen och tillsätt återstoden av mjölet.
         Arbeta degen blank och slät.

6.      Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i några längder. Dela
         därefter varje längd i mindre, jämnstora bita. Rulla bitarna till släta bullar.

7.      Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 40 minuter. Sätt
         ugnen på 225 grader.

8.      Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem mitt
         i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna under bakduk på galler.

9.      Riv mandelmassan till fyllningen. Tillsätt ca 2 matskedar grädde eller mjölk,
         lite i taget och arbeta samman till en slät massa.

10.    Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite inkråm med hjälp av en gaffel.
         Blanda ner inkråmet i mandelsmeten. Verkar massan för torr kan eventuellt
         lite mer vätska tillsättas.

11.    Fördela mandelfyllningen jämt i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller
         klicka den på bullarna.

12.    Lägg på locken på semlorna och sikta över lite florsocker.



Myslördag

publicerat i Allmänt;
Visst är dom vackra. Nu är det en härlig tid med tulpaner.



Idag har jag varit till stan och shoppat lite. Det blev även lunch med Coffe och Emmelie på Waynes. Det blev några halsband, träningslinne, top och en ny handväska.



Köpte med mig lite ost från Ostbutiken som vi ätit till Modo-matchen. Så gott!! Tack Gunsan! Kan säga att det blev inget kvar. =)