Söndag

publicerat i Allmänt;
Vilken dag! Härligt med sol och värme. Fick en matbrödkokbok av min underbara döttrar. Dom gillar att äta mammas nybakad matbröd. Idag har vi varit och uppvaktat kära svärmor på morsdag. Vi (jag, Micke och Emilie) fikade lite innan vi åkte ut på ön. Jag fick med mig lite rabarber också av svärmor. Ute på ön så fixade vi till gången ner till stranden och plockad ut kylskåpen för att göra rent bakom men där var det så rent och fint så. Lite damm bara. Micke lekade lite för mycket med kylskåpet så han fick inte igång det till slut men fixarmicke fixade det också. Nu funkar det. Vi tog hem en av de stora gasoltuberna som var tom för att byta den. Andrea och David har varit hos Davids mormor och morfar och firat morsdag.  Emmelie har pluggat och spelat beachvolleyboll. Nu har hon åkt till Adam som kommit hem från Junsele.  När vi kom hem från ön skulle jag trimma gräst men det gick åt pipan. Efter några försök och Mickes mekande så brann den upp helt enkelt. Suck. Efter maten somnade jag på solsängen. Guuud va skönt. Just nu låter det i soffan från någon annan. Vi ska snart äta efterrätt. Rabarberpaj med jordgubbar och vaniljsås. =). Emmelie har redan ätit för hon var rädd att bli utan.
Emil  Hållberg har lagt ut en film där han visar att han kan göra dubbel fram- och bakåtvolt. Mycket duktigt!

Här fixar Micke med kylskåpet (gasol)Micke på sin favvoplats


Dagen efterrätt

Lördag (morsdag)

publicerat i Allmänt;

Idag började vi med melodikrysset men utan hjälp från exeprten Micke. Han åkte ut på ön för att tvätta stugan inför målning. Taskigt.  Härligt väder för ö-liv. Emilie åkte till Hamptjärn för att studera med Johanna. Nice....Jag och Emmelie åkte till Bussbyvallen för att kolla in Sara som spelade fotboll. Skjutsade Sofia och Emmelie till Nola för att prepa inför första föreställningen kl 13. Jag hämtades upp av syrran och Simon och vi åkte och köpte morsdagspresent till lilla mor. Vi hann också klämma i oss en falafel. Åkte sedan upp på Nola för att se tjejerna dansa. Vackert vackert. Sedan hem och svida om för nästa evenemang. Emilie och jag gjorde oss klara och väntade på Micke som aldrig kom hem. Emilie blev lite orolig över lilla papsen vart han tagit vägen. Hur som helst så kom vi iväg till nästa föreställning. Andrea och David åkte från Bjästa och mötte upp oss där. Hela klanen samlad såg vi på en härlig dansföreställning. Emmelie fick ett stipendium på 500 kr. Härligt! Efter att tjejerna fräschat till sig bar det upp till Varvsbergsrestaurangen för morsdagsmiddag. Jättegod mat och en massa fotografering. Modern fick sin present och plötsligt skulle vi åka hem. Mor och far följde oss hem en liten stund. Emilie åkte till en kompis och Emmelie åkte ner till sina kompisar på klipporna. Andrea, David och Micke kollar in Robinson. Jag ska svida om igen till något komfortablare nu.  Vilken härlig dag det varit med härligt väder och goa härliga familjen.
Kram

Våran ballerina


Emmelies stipendium
"Tack för ett starkt engagemang. Ett stort närvarande både fysiskt och
 mentalt. Du sprider glädje och energi vid varje lektion. Din dans och tekniska
kunskap, ren och stark och uttrycksfull."


Vår fina ungdomar med fina Ö-vik i bakgrunden


Snyggingarna Emilie och Simon (ifall ni inte ser det =) )


Våra ballerinor Sofia och Emmelie

Helg!

publicerat i Allmänt;
Ja då va det helg igen då. Härligt. Jag tjuvstartade igår med en ledig eftermiddag. Skulle på Ankaret och kolla att jag mår bra och det gjorde jag. Blodtrycket var på 140/80 men det var ok nu men måste kollas med jämna mellanrum för jag börjar komma i den ålder då saker och ting förändras i kroppen. Konstigt. Efter detta åkte jag ner till stan och åt lunch med mor och far och shoppade lite. Åkte hem och tog en joggingrunda, fixade mat och sedan åkte vi med Emmelie in till stan för dansesteterna hade uppvisning för nära och kära. Det var en annorlunda dansuppvisning men det var roligt med en story för en gångs skull.

Idag startade jag dagen med ett webbseminarium på två timmar. Trodde att det skulle bli helsegt men två timmar gick fort. När jag kom hem blev det en längre joggingtur än igår. För er hockeyintresserade (Simon kanske) så mötte jag NHL-proffset Tobias Enström i sin Hummer ner till Marinan. Söt liten pojke. hahaha. Jag joggade genom hans ägor och då kom han bärandes på bensindunkar från stranden. Tror han hade varit ute och åkt vattenskoter. Intressant eller hur?;) Hur som helst så när jag kom hem, pratat med syrran och dotera så blev det middag. Jag förberedde och Micke kockade. Hemmagjorda hamburgare. Mums. Nu fixar Micke virusuppdatering på en dator uppe åt Emilie. Emmelie har gått till Empa. Andrea är chaufför åt David och hans klasskompisar. Jag bloggar och facebookar. Hade tänkt trimma ute men som syrran brukar säga, jag tar ett glas rött istället och kanske en god bok. Jag måste nog hänga tvätten i alla fall, kanske...

Imorgon ska vi upp någorlunda tidigt och se Sara spela fotboll i Gullänget. Det blir bara jag och Emmelie för Micke ska åka ut på ön och tvätta stugan för den ska målas om.

Ha en mysig kväll!


Snart är det dags!