Pasta med chililövbiff

publicerat i Allmänt;
4 port.

Pasta t ex spiraler
400 g lövbiff
2 gula lökar
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 dl chilisås
2 dl creme fraiche
1 dl vatten

Koka pastan.
Skär lövbiffen i strimlor. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i omgångar i olja. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm chilipeppar och 1 tsk spiskummin. Jag blandade alla kryddor. Blanda creme fraichen med chilisås och 1 dl vatten. Häll blandningen i en panna och låt puttra några minuter. Blanda sås och kött. Servera med pasta och grönsaker. Rätten är inte kryddstark.

Helgen över

publicerat i Allmänt;
I fredags så blev det en lugn kväll hemma. Emmelie har jobbat hela helgen och det är hon tacksam för. Pengar behövs alltid.

Vaknade ganska tidigt på lördagen. Jag skulle på F&S och träna lite. Plockade först ur frysen som skulle avfrostas.  Lämnade över det till Micke och åkte iväg. Hem igen och bytte om och sedan åkte vi in till stan och fikade. Det var tänkt att jag skulle hitta lite kläder men det blev bara en tröja. Tråkigt. Micke fick ett par byxor och en jacka. Tiden rann iväg och det var dax och hämta E och handla lite. När vi kom hem så började vi kocka några middagar och det känns väldigt bra kan jag säga. Det går fort när man är flera som hjälps åt. Somnade som vanligt i soffan och sov gott hela natten.Söndagen har jag delvis tillbringat i Bjästa. Såg Simon spela två matcher och fikade med syrran. Åkte hem för att skjutsa E till jobbet. Micke stannade kvar och åkte till Sibyllas med Simon som behövde lite stärkande mat ;). Anna jobbade i kiosken så det var perfekt att Micke kunde stanna kvar.

Andrea och David är på väg hem. Deras plan från London blev försenat så planet till Umeå hann dom inte med men det går ju fler flyg som tur är så nu kommer dom hem lite senare än planerat men dom kommer hem i alla fall. Senare blir det hockey för Micke och jag hämtar E sent och så ska vi ta emot storgumman.


Kalas

publicerat i Allmänt;
Igår firade vi Emmelie tillsammans med familjen och några kompisar till  henne. Sofia följde E hem och hjälpte oss duka och fixa. Jag åkte hem lite tidigare så att man skulle slippa stressa. Andrea och David saknades och morbror Leif och Adam förstås.
Sofia, Emmelie, Victoria och Linn.


Undrar vad jag och syrran pratar om. Flummigt värre.


Mor och far verkar ha roligt åt oss i alla fall.


Gabriel och Emilie kom och överraskade.


Lite fika blev det också.

 

Ikväll har det varit balett och F&S för E och mig. Micke har strukit bort berget med kläder. Nu har jag äntligen rena byxor att ta på mig. Efter F&S på lördag ska jag göra en snabbtur till city och kolla in lite kläder. Vet inte var jag ska börja för jag behöver en hel del, mest byxor kanske. Jag har även pratat med Andrea ikväll (gör jag varje kväll) och dom har det bara bra. Dom har bott hos Olle i båten sedan i måndags och har idag åkt in till London med honom. Dom ska bo där tills dom åker hem på söndag. Det är varmt och skönt fast mulet. Om ni undrar om båten är stor så är den 42 fot så dom har inte bott trångt. I morgon kväll så ska E jobba och jag och Micke myser i soffan. Första helgen på tre veckor som vi är hemma. Sköööönt. Men sysslolös kommer vi inte att vara.
Kramis