Lutfisk

publicerat i Allmänt;
Vi har en liten tradition att äta lutfisk på 1:a advent med hela familjen.  Vi brukar vara ute i Finna men logistiken gick inte ihop idag så vi var i Bonäset istället. Det är kära mor som står för maten och den blir så god så god. Det är ungefär hälften som tycker om lutfisken men de smakar varje år och den går åt. Alternativet är julkorv och potatismos och det är inte fy skam det heller. Jag åt av båda. Som ni kan se på bilderna så hade vi en mysig lunch.

Fia med knuff innan maten.


Gabriel, Simon och Sara.


Emilie, David och Andrea.Emmelie och Sofia fick ett anfall.


"Gamlingarna"


Min julkrubba. Aina Altbäck har gjort figurna, Domsjönissens skapare. Jag fick alla dessa 8 figurer av Ragna för jättemånga jular sedan.  Hon var en av mina första och bästa arbetskamrat. Ragna har levt med cancer i 16 år. Hon gick bort denna månad så det var med extra kärlek jag ställde fram den i år.


Annars idag så har jag handlat och donat som vanligt. Micke åkte upp till Frille och hälsade på. Emmelie har dansat och Andrea har varit ute sålt julkort och kakor för sitt projekt. Nu pluggas det för fullt. Adam och Micke ser på fotboll. Sedan ikväll ska Micke spela hockey med jobbarkompisarna.
Just nu lyser det jättefint i Bonäset. Det är tradition numera att tända marshaller utanför sitt hus och intresseföreningen tänder från stallet till Bodum. Vackert äre.

Advent

publicerat i Allmänt;
Här har det pyntats och donats. Gardinerna är på plats, stakarna och stjärnorna lyser, granen är klädd och krubban på plats. Nu ska vi njuta av julstämningen. Bara det kommer nån snö...


Julfint i köket.
Emmelie pyntar med små tomtar.
Emmelie och några av hennes klasskamrater på julmarknad.
Kökspersonal

publicerat i Allmänt;

Här kommer några bilder på personalen som vi hade på mitt jobbs julfest. Lokalen ligger i Leding (Björna) och kan varmt rekommenderas.

Emmelie väntar på att kaffet ska bli klart.

Orkestern värmer upp. Dom heter Rockorkestern med bl a Tomas Landfors, Ann Strandberg, Ulf  Holst.

Andrea laddar med mat.
Adam jobbar hårt i baren.

Livat i köket!

Fredagens julfest blev ju lyckad som vanligt. Tack vare bra personal så kunde vi arrangörer slappna av och ha roligt.

På lördag morgon så var jag ganska trött. Vi kom hem efter 0300 och jag som är så beroende av min 7-8 timmars sömn. Hur som helst, kl 10 ringde polare Kärran och kollade hälsotillståndet sedan löste jag och mor melodikrysset. Upp och hoppa och snabbt klä sig. Mor och far kom och hämtade mig och Micke och snabbt ner till Bjästa för att kolla in Simon och gänget. Tog sedan Passaten hem igen (Andrea fick ta den på fredgnatt) och åkte och tvättade den. Micke tvättade och jag slumrade i bilen med vattnet forsande. Skönt. Snabbt hem igen för att se Modo spela mot Rögle borta. Grannen Per kom över. Jag såg första perioden och slumrade meest de andra två men målen såg jag. Emmelie var och shoppade med kusin Sofia och Jennelie. Dom hade en mysig middag på Harrys och sedan blev det Twilight på bio.

På söndagen har jag och Emmelie kokat knäck till marknaden. Micke åkte en sväng till svärfar och Andrea, David och Adam kom senare idag. Har även tvätta lite och försöka få bort strykhögen innan strybrädan brakade ihop. Hann även med en joggingtur.

Igår så var vi tillbaka i verkligheten igen. Dans, träning, TV och knäckkokning. Ikväll så ska jag gå på hockey med jobbet. Det ska bli kul. Första matchen som jag går på den här säsongen, ska även gå på lördag (jobbet). Gratis är gott.